آنالیز سایت چیست | معرفی ابزارهای آنالیز سایت

ساخت وبلاگ

ابزارهای آنالیز سایت

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به بخش مهمی از کسب و کار های آنلاین تبدیل شده اند و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات کاربر و به کار گیری استراتژی مناسب امری ضروری محسوب می شوند. اگر چه دیجیتال مارکتینگ ابزارهای بنیادی و اولیه ای مثل انواع ابزارهای سایت، ابزار ایمیل مارکتینگ، ابزار سئو و … دارد تعداد بسیار زیادی ابزارهای تخصصی تر برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد در مقاله دیجیتال مارکتینگ زیر به معرفی انواع ابزارهای دیجیتال رایگان و پولی موجود می پردازیم که هر مارکتری باید آن ها را بشناسد.

ابزارهای آنالیز سایت از نظر سئو بودن

لازم است که ما برای سئو کردن سایت خود و پیدا کردن اشکالات در سایت همواره ابزارهای سئو جدید را شناخته و از آنها استفاده کنیم. پس در ادامه کاربردی ترین ابزارها را در بخش های مختلف سئو با هم بررسی می کنیم.

گوگل آنالیتیکس: همه‌چیز را راجع‌ به کاربران سایتتان بدانید.google-analytics

اگر به بحث دیجیتال مارکتینگ علاقمند باشید به احتمال زیاد نام گوگل آنالیتیکس را شنیده اید. ضروری ترین و اولیه ترین ابزاری که هر دیجیتال مارکتری باید روی وب سایتش نصب کرده باشد. گوگل آنالیتیکس یکی از ساده ترین و در عین حال کامل ترین ابزارهایی است که توسط آن می توانید ببینید چند بازدید کننده از سایت تان بازدید کرده اند، از چه طریقی سایت را پیدا کرده اند، چه صفحاتی را در وب سایت باز کرده اند، چه مدت زمانی در آن مانده اند و … هر اطلاعات دیگری که به آن نیاز دارید. در واقع گوگل آنالیتیکس مانند پیکره ی کمپین های بازاریابی می ماند و رایگان بودنش استفاده از آن را برای هر مارکتری ضروری می سازد.گوگل آنالیتیکس (google-analytics) یکی از ابزارهای مهم و پرکاربرد گوگل است. با استفاده از گوگل آنالیتیکس می‌توانید اطلاعاتی راجع به کاربران (جنسیت، سن، محل زندگی، مدت زمان ماندن در سایت و… )، آمار دقیق ترافیک سایت، نحوۀ ورود کاربران به صفحه، صفحاتی که کاربران بعد از ورود به سایت شما بازدید کرده‌اند، نرخ تبدیل کاربران به مشتری و اطلاعات دیگر را به‌دست آورید.

Google pageSpeed Insights :تست سرعت صفحات سایتgoogle-page-speed-featured

قبلاً در مورد اهمیت سرعت بارگذاری صفحات سایت صحبت کردیم؛ شما می‌توانید با استفاده از ابزار Google PageSpeed Insights سرعت سایت‌تان را بررسی کنید و مطمئن شوید که بهینه است. در ضمن این ابزار نقاط ضعف شما را هم می‌گوید و راه‌کارهایی برای بهبود آن ارائه می‌دهد.

یکی از معیارهای بسیار مهم در افزایش رتبه سایت و بازدید آن، سرعت صفحه است. سایت شما برای دستیابی به صدر نتایج جستجوی گوگل، باید استانداردهای گوگل را تامین کند. تحقیقات نشان می‌دهد که کاربران بیش از ۵ ثانیه برای لود صفحات صبر نمی‌کنند. بنابراین اگر به دنبال افزایش مشتری هستید و می‌خواهید مشتریانی وفادار داشته باشید، از این ابزار استفاده کنید. این ابزار دقیق‌ترین اندازه‌گیری را از سرعت لود سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. با استفاده از این ابزار، در واقع از مشاوره گوگل برای بالا بردن سرعت سایت خود نیز بهره‌مند می‌شوید. مثلا کم کردن حجم تصاویر، راه حلی است که با صرف هزینه کم، معمولا به صاحبان سایت پیشنهاد می‌شود. در طراحی سایت باید این نکته در نظر گرفته شود که ۵۰ درصد ترافیک سایت، مربوط به تلفن های همراه می‌شود و حجم سایت می‌بایست برای لود شدن در گوشی‌های همراه، تا حد متناسبی کاهش یابد. افزونه Google PageSpeed Insights در سایت‌های وردپرس هم وجود دارد و به‌راحتی سرعت سایت‌های طراحی شده در وردپرس را افزایش می‌دهد. گاهی لازم است برای افزایش سرعت سایت، محتوای تحت کنترل را cache کنید، مقدار محتوا و فایل‌هایی را که از دامنه‌ها لود می‌شوند، کاهش دهید و درخواست‌های بلاک شده را کاهش دهید. با استفاده از این ابزار، می‌توانید ضمن دریافتن نقایص، راهکارهای مفید را نیز پیدا کنید.

نکته حرفه ای: فراموش نکنید که سرعت سایت خود را برای دستگاه های موبایلی و دسکتاپی بررسی کنید. باید برای هر دو دستگاه رتبه بالایی داشته باشید.

Woorank: چک کردن وضعیت سئوی سایت

کافیستfavicon_woorank_blue-1478176625807 وارد سایت Woorank شوید و در اولین کادری که می‌بینید لینک سایتتان را وارد کنید و اینتر را بزنید. در صفحۀ بعدی لیست کاملی از آنالیز بخش‌های مختلف ساییتان را مشاهده می‌کنید که با سه رنگ مختلف جدا شده‌اند. رنگ سبز نشان‌دهندۀ وضعیت خوب است، رنگ نارنجی بیانگیر این است که این بخش نیاز به بهبود دارد و رنگ قرمز نشان می‌دهد که روی این بخش اصلاً کار نشده. با کلیک روی هر بخش راهکارهایی به شما داده می‌شود که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

از woorank می توان هم در زمینه آنالیز سایت خود و هم سایت رقبا استفاده کرد. بررسی صفحات سایت بر اساس معیارهایی نظیر تایتل تگ‌ها (Title tag)، تعداد کاراکترها، توضیحات متا (meta description)، نحوه نمایش در موتورهای جستجو (Google Preview)، هدینگ‌ها، کلمات کلیدی، تگ آلت (تگ عکس‌ها) و… انجام می‌شود. ورنک یکی از معروف ترین ابزارهای رایگان آنالیز سایت که ۷۵۰۰۰هزار وبسایت توسط آن مورد پردازش قرار گرفته اند.

گوگل سرچ کنسول: دریافت اطلاعات اجمالی دربارۀ عملکرد سایتgoogle-webmaster-tools

گوگل وبمستر تولز یا کنسول جستجوی گوگل یکی از مهم‌ترین ابزارهای گوگل است. اگر هدف شما حرفه‌ای شدن استفاده از این ابزار را به خوبی یاد بگیرید. اطلاعاتی که Google Webmaster Tools در اختیارتان قرار می‌دهد عبارتند از:
لینک‌های داده شده به سایت شما
لینک‌های داخلی
جریمه‌های گوگل
نحوه نمایش در موبایل (ریسپانسیو بودن)
تجزیه و تحلیل جستجوها

رصد کردن رقبا: SpyFuspyfu

همیشه سعی کنید در حالی که بهترین کارتان را انجام می‌دهید حواستان به رقبا هم باشد و آن‌ها را هم رصد کنید. این ابزار در این کار به شما کمک می‌کند. به صفحۀ SpyFu بروید و آدرس سایت رقیبتان را وارد کنید.اسپای‌فو اطلاعاتی مانند کلمات کلیدی طبیعی، تبلیغات گوگل ادوردز، استراتژی لینک‌سازی، این‌که بیشترین ورودی بر اساس کدام کلمات کلیدی بوده و … را به شما نشان می‌دهد. فکر می‌کنم در جایی که رقابت شدید است دانستن این موارد به شما کمک زیادی بکند.

ابزارهای چک کردن رنک الکسا و اعتبار سایت

برای چک کردن رنک و اعتبار سایتتان می‌توانید از این ۲ افزونه استفاده کنید:moz-logo
افزونۀ MozBar

با نصب افزونۀ MozBar روی مرورگر کروم یا فایرفاکس به هر سایتی که وارد شوید می‌توانید اطلاعاتی راجع به اعتبار دامنه و اعتبار صفحات سایت، لینک‌های داخلی و لینک‌های خارجی را مشاهده کنید
افزونۀ Alexa.Aleax-Extension-Chrome

رتبۀ الکسا از آن جهت اهمیت دارد که بسیاری از مردم برای تصمیم‌گیری در مورد خوب یا بد بودن یک وب‌سایت به رتبۀ الکسا نگاه می‌کنند! علاوه‌براین رنک الکسا روی قیمتی که کاربران برای گذاشتن تبلیغ در سایت شما می‌پردازند تاثیرگذار است.

SEMrush: شناسایی مشکلات سایتOIP (6)

این ابزار، گزارش کاملی از سئو سایتتان را در اختیار شما قرار می‌دهد. یکی از بزرگ‌ترین امتیازات استفاده از ابزارهای تحلیل سئو، «شناسایی مشکلات سایت» و برنامه‌ریزی برای رفع آن‌هاست. ابزار SEMrush به شما کمک می‌کند تا به صورت هفتگی، ماهانه و… گزارش‌هایی درباره وضعیت سایت خود دریافت کنید. همچنین طرح‌های مختلف این ابزار به شما کمک می‌کند تا تحلیل سایت خود را به دست بیاورید. با استفاده از SEMrush، فعالیت های خود را در سوشال مدیا و شبکه های اجتماعی رصد می‌کنید و خودتان را با رقبایتان مقایسه می‌کنید. یکی از مهم‌ترین امکانات این ابزار، بررسی کلمات کلیدی بر اساس نوع دستگاهی است که کاربران استفاده می‌کنند. اغلب ابزارهای تحلیل سئو ازجمله SEMrush، پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت سئو در اختیار شما قرار می‌دهند و در گزارش‌های مرتب ماهیانه یا هفتگی، میزان پیشرفتتان را به اطلاع شما می‌رسانند.

Pingdom: OIP (7)بررسی سرعت و تجربه کاربری

همان‌طور که می‌دانید، سرعت سایت از مهم‌ترین فاکتورهای جذب مشتری و رتبه دهی به سایت‌هاست. متخصصان سئو می‌دانند که کاربران برای لود شدن سایت صبر نمی‌کنند. همچنین با فراگیر شدن استفاده از تلفن های همراه و تبلت‌ها، سرعت لود سایت‌ها باید زیاد باشد. بسیاری از مواقع علت کندی لود شدن سایت، دامنه‌های نامعتبر است. گاهی علت این امر، طراحی ضعیف سایت است. در هر دو حالت، ابزار Pingdom حرفه‌ای‌ترین ابزار تست سرعت سایت است که به شما نقایص سایتتان را گوشزد می‌کند. گزارش‌های این سایت به شما نشان می‌دهد که چه تعداد کاربر را از دست داده‌اید یا چه تعداد بازدید داشته‌اید. سایت Pingdom به UX (تجربه کاربری) اهمیت زیادی می‌دهد و این موضوع در تمامی Insight های این سایت مشهود است.

مقاله ی مرتبط :

پارس تولز...
ما را در سایت پارس تولز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ptools بازدید : 56 تاريخ : دوشنبه 18 اسفند 1399 ساعت: 6:25